Nordic Choice Hotels VK – en inspirasjonsoverdose

Av Stig Robert Larsen

Søndag 17. januar satt jeg på flyet til Stockholm. Jeg var invitert til Nordic Choice Hotels sin årlige vinterkonferanse, bedre kjent som VK. Der og da ante jeg ikke HVOR mye de kommende dagene skulle påvirke meg…

Jeg hadde jo blitt advart. VK er vilt. VK er rått. VK er tøffere enn russetida. Jaså, er det bare en fest – en arena der 2.800 Choicere og samarbeidspartnere kaster hemningene? Nå, i ettertid har jeg svaret: Ja, VK er en fest. Nei, VK er ikke BARE en fest. VK er sannsynligvis det mest inspirerende og lærerike jeg har vært med på! Hvordan var det mulig?

Jo, én ting ble klart umiddelbart – Nordic Choice Hotels har en bedriftskultur helt utenom det vanlige. Og så har de Petter da… en tikkende energibombe, med strategisk retningssans og en gudsbenådet formidlingsevne.

Men, la oss skru klokken tilbake til mandag 18. januar klokken 08.25. Ting føltes litt kleint. Det virket som alle var én stor familie, mens jeg var liten og helt alene. Jeg tok tidlig plass på shuttlebussen, for ikke å se ut som en ensom dust i foajeen på Nordic C Hotel. Det tok nøyaktig 40 sekunder, så hørte jeg en nordnorsk kvinnestemme: ”Er det ledig her?” JAAAA, dunket jeg ut. ”May Britt, sa hun”.

Var jeg reddet nå?

Svaret var ja. Den kommende timen introduserte May Britt meg til de fleste, og derfra og ut følte jeg meg som en Choicer.

IMG_3576-kopi

Men, tilbake til mandag morgen. May Britt og jeg tok plass i Tele2 arena, litt høyt oppe til venstre. Salen er full og klokken er 09.40. Ingen vil gå glipp av starten på VK.

Kl 10.00 sharp dukker han opp – Petter A. Stordalen. Et par sekunders nøling, deretter et brøl: ”Dette er ikke åpningen… åpningen står en annen for. En som skal gjøre noe han ikke kan. En som er veldig nervøs, men som har mot nok til å prøve.” Jeg tenker at nå kommer Harald Rønneberg fra Senkveld. Men, den som åpner det hele er Petter Stordalens sønn, Jakob A. Stordalen. Hva kommer nå? Jo, han begynner på en akustisk versjon av ”A beautiful day”, med U2. Salen holder pusten. Noen sekunder til… Hele salen hyler. For en stemme gutten har! Ett minutt senere dukker Kurt Nilsen opp. Nå tar det helt av.

Derfra gikk det slag i slag. Strategier ble presentert, tydelige nye konsepter ble lansert, og ikke minst – spørsmålet om hvordan konkurrenter skal overvinnes ble besvart. Det var trange tights og det var ledere i både Superman- og Star Wars uniformer. Ikke en eneste Powerpoint slide. Ingen bullet points. Ingen hvileskjær. Kun tydelig formidling og energi, mot og begeistring. Rockn’ roll på jobb. Er det lov a’?

Det var latter, gråt, skjelving og hyling om hverandre. Og jeg var med. Jeg lo av Bjørn Arild som Darth Vader og gråt når vaktmesteren Sven fikk ærespris. Noen minutter senere knipset jeg bilder da Catalin fortalte hvordan slaget skal vinnes. – Rett og slett en velregissert inspirasjonsoverdose. Og mest imponerende av alle var Gunhild. Hun hadde alt i én pakke.

Og festene da… Joda, de var outstanding! Det hele toppet seg under gallamiddagen, da Nico og Vinz dukket opp. Jeg danset på stolen. ”Kan jeg gå opp på bordet? Tenk om det knekker sammen?” På nabobordet sto de og danset, men her var det jo snakk om små, lette damer, som dessuten var interne. Kan jeg som leverandør gå opp på bordet? Jeg fikk et nikk fra en Choicer, men valgte å la være. Hadde ikke nok mot. Men, neste år så… DA skal jeg opp på bordet.

Så, hva var det jeg fikk ut av VK? Hva lærte jeg? Og hva fikk Transform ut av dette?
Åh, det var på flere nivåer:

  • Jeg ble satt inn i Nordic Choice Hotels sin nye strategi
  • Jeg ble en del av Choice-kulturen, noe som er helt nødvending for at vi som leverandør skal kunne videreføre stemningen til leveransene våre.
  • Jeg så med egne øyne hvor mye inspirasjon og kultur har å si for prestasjoner og resultater.
  • Jeg fikk inspirasjon til å bli en bedre leder selv
  • Jeg fikk inspirasjon til å bli en bedre foredragsholder
  • Jeg lærte mye om dagens teknologirevolusjon og hvordan denne utfordringen kan gjøres om til en stor mulighet.

Takk til Nordic Choice Hotels for at jeg fikk være med på dette – Dere har skapt et monster!

 

logo-transform-header5

Transform AS Prinsensgate 5 0152 Oslo NORWAY Phone: +47 98296001 org-nr: 885286542